Baridà. Caminant en estat d’alerta

2008-2016

El Baridà és una subcomarca del Pirineu català, situada entre la Cerdanya  i l’Alt Urgell, enmig del parc natural de Cadí-Moixeró. Les fotografies d’aquest projecte són el resultat d’una dialèctica entre la deambulació i el territori, documenten les caminades de l’autor i, en darrera instància, construeixen una mirada fragmentada del paisatge.

El motiu central de Baridà. Caminant en estat d’alerta gira entorn de tot allò que el pas del temps ha fet invisible. Les imatges que l’integren parteixen d’un record de l’autor i s’expandeixen cap a un passat  que li és aliè i que no obstant connecta amb la seva pròpia experiència. Baridà és, en definitiva, un projecte fotogràfic  en el que temps perdut i temps històric, en principi dos registres de naturalesa incompatible, convergeixen i fan possible un relat que evoca tot allò que els cicles naturals i la inèrcia cultural han desplaçat al llimb de la invisibilitat.

Una selecció d’aquest projecte es va exposar a la mostra Baridà. Caminando en estado de alerta a la llibreria Tipos Infames de Madrid.